FÓRUM »
Doplnky výživy »
protein
19.07.2007 22:17,
napísal(a) Ajo (Andrej Mariassy), amariassy@gmail.com
fredy
podla toho, ako dlaeko je to od treningu..ak blizko pred treningom, tak vodu, aby si nezatazil travenie. ALE, celkovo miesat tieto doplnky s mliekom zhorsuje ich travenie a trosku viac ho zatazuje. + tam bude URCITE vacsie nafukovanie..... takze ak nerobis nejaky brutal objem za kazdu cenu, tak vodu vodu vodu
19.07.2007 21:52,
napísal(a) Fredy (Fredy20), Fredy20@zmail.sk
...
diki Ajo, pomohol si mi, takze voda je pre protein vhodnejsia, platí to aj pre vysokosacharidové gainery ???
10.07.2007 20:04,
napísal(a) Ajo (Andrej Mariassy), amariassy@gmail.com
fredy
nie je hlupa, som rad, ze si ju polozil Fredy. Velmi velakrat a zakazdym a kazdemu hovorim to iste - Protein je chemicky upravena bielkovina, ktora ma svoje spektrum aminokyselin - podla druhu proteinu. A este inak - kupujes si kvalitny (dnes uz prakticky neexistuju nejake extra sračky) protein. Kupujes si vyrobok, ktory bol vyrobeny, nie je teda prirodzenou stravou. Súčasné výrobné procesy dovoluju upravovat proteiny z roznych hladisk. Ale na to si sa nepytal. Podstata je v tom, ze ako PROTEIN, tak aj MLIEKO ma svoje aminokyselinove spektrum - protein samozrejme OVELA OVELA LEPSIE, pretoze na 100g urcite neobsahuje 3,2g bielkoviny, 4,8g sacharidov a 0,5g tukov (nizkt. mlieko), zvysok voda samozrejme. Takze stane sa to, ze zmiesas jedno spektrum aminokyselin s druhym a dostanes ,,poněkud" uplne iny vyrobok, ako si chcel - zhorsi sa vstrebatelnost (ktora ma byt po treningu CO NAJVYSSIA) a odvazim sa povedat, ze nasledne aj kvalita tej ,,zmesky". Proste - po treningu a rano pred ranajkami jednoznacne vodu. Co uz budes davat potom nie je uplne jedno, ale da sa povedat, ze to nebude mat az take dopady z hladiska efektivnosti. A este jedna VSUVKA - mozno sa pytate mnohi, preco pisu potom na pribalovych davkovaniach vodu alebo nizkotucne (to az neskor zacali :) ) mlieko. No pisu to preto, lebo s mliekom to lepsie chuti a teda ked to ludom chuti, budu to kupovat. Ale to je len mariassyho hypoteza ;) Tak ak mas este nejake otazky, rad na ne odpoviem a v najblizsej dobe sa uz budu dat tieto otazky smerovat do ESHOPU.
10.07.2007 18:20,
napísal(a) Fredy (Fredy20), Fredy20@zmail.sk
mlieko či voda ???
Asi hlúpa otázka, ale aj tak ju položím, je to jedno či si protein rozmixujem v mlieku alebo vo vode, neni lepšie predsa len to mlieko ???